Wie is Maril

Ik ben Maril van Steenbergen( 1959) een open persoon, heb een luisterend oor voor iedereen en ben gemakkelijk benaderbaar. Ik laat mensen zich op hun gemak voelen. Met enige regelmaat storten mensen hun hart uit bij me. Vaak gaat dit ongemerkt en als vanzelf en ik voel me daar goed bij en ben soms ook wel een beetje verbaasd.

Mijn jeugd heb ik doorgebracht in Oldenzaal, een stadje in Twente. Ik ben best beschermd opgevoed en het was heel wat dat ik op mijn 18e op kamers ging wonen in Deventer. Ik koos voor een veilige studie, een bibliotheekopleiding. Zo hoefde ik niet echt te kiezen, ik leerde van alles wat. Mijn liefde voor het boek is op jonge leeftijd ontstaan en als ik een tijd niet gelezen heb ben ik niet te genieten.

Tijdens een opleiding voor intuïtieve ontwikkeling kwam ik er gaandeweg achter dat ik een intuïtief , hoog sensitief mens ben. De kwartjes vielen. De problemen van anderen werden altijd als vanzelf mijn problemen en ik probeerde ze op te lossen met als gevolg dat ik zelf degene was die vast liep. Dat hierdoor mijn hele lijf pijn deed werd nu pas duidelijk. Ik kan steeds beter luisteren naar mijn gevoel en door mijn “voelsprieten” nu op een andere manier te gebruiken kan ik pas mensen helpen.
Ik ben op mijn best met kinderen, ook tijdens mijn werk als leesconsulent. De opleiding tot Kindercoach was een logische keuze. Het geeft me een basis waarop ik kan terugvallen.

Ik sta niet graag op de voorgrond maar ben wel een doorzetter en behoorlijk perfectionistisch.

Ik maak me wel eens zorgen over de toekomst van de jongste generatie. Kinderen van deze tijd “moeten” al zoveel. De meesten hebben op jonge leeftijd al een volle agenda terwijl ze het juist zo nodig hebben om lekker, onbezorgd te spelen. Veel kinderen worden constant blootgesteld aan prikkels waardoor ze ander gedrag kunnen gaan vertonen. Als ik kinderen weer op een positieve manier naar hun leven kan laten kijken en ze het plezier terug kan geven wat daar bij hoort, is mijn missie geslaagd. En hoe mooi is het dan als hun luikjes open gaan voor mij.

Mijn “mannen” , partner en twee zonen, zijn belangrijk in mijn leven. Zij gaan voor alles.
Na jaren het gevoel te hebben gehad dat ik op de verkeerde plek woonde zijn we verhuisd naar Bredevoort, een pittoresk stadje. We voelen ons hier welkom . Ik heb ontzettend zin in de tuin die we nog moeten aanleggen en het opknappen van ons huis valt ons niet tegen. Ik voel me prettig op mijn “werkzolder”.
We genieten van de dagen met ons logeerkind en samen verkennen we de omgeving op de fiets!

Ik zie er naar uit kennis met je te maken!

Eerste contact

Mijn voorkeur gaat uit naar een mail. Daarna neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Neem contact met me op voor vragen

of een vrijblijvend kennismakingsgesprek